Свіжі ягоди шовковиці на 88% складаються з води і мають лише 43 калорії на 100 грамів. У свіжому вигляді вони містять 9,8% вуглеводів, 1,7% клітковини, 1,4% білка та 0,4% жиру. Ці вуглеводи в основному складаються з простих цукрів, таких як глюкоза та фруктоза, але також містять трохи крохмалю та клітковини.5 лип. 2023 р.
Яка користь від шовковиці?
Вони потрібні для здоров'я судин та захисту молекул від пошкодження вільними радикалами", – зазначають у МОЗ. Зазначається, що шовковиця може покращувати рівень цукру натщесерце та захищає нейрони від ішемічного стресу і має певну протипухлинну дію. Крім того, у шовковиці багато заліза та калію і вітамінів С, К та Е.
Що лічить шовковиця?
Сік і настій свіжих плодів шовковиці використовують як відхаркуючий і сечогінний засіб. Настій листя або відвар кори коренів шовковиці вживають у народній медецині як засіб, що має гіпотензивні, анальгетичні, седативні, протизапальні та гіпоглікемічні властивості, і як протикашлевий засіб.
Кому не можна їсти шовковицю?
Кому нашкодить шовковиця У розумних кількостях плоди будуть ліками, а у великих — нашкодять, особливо при діабеті. Не можна їсти шовковицю й тим, хто страждає від алергії, оскільки це сильний алерген.
Шовковиця – користь та шкода ягоди, склад та протипоказання.
Не варто вживати в їжу неякісні ягоди – це може негативно позначитися на травленні. Крім того, ягоди шовковиці вбирають солі важких металів, тому не рекомендується купувати і збирати ягоди, які виросли в несприятливій екологічній обстановці і вздовж доріг. Не слід сік та ягоди …