Склад капусти білокачанної збагачений вітамінами групи А, В, С, Е, Н, К та РР. Окрім цілого вітамінного алфавіту, у складі білокачанної капусти можна зустріти такі неймовірно корисні для людського організму макро- та мікроелементи як кальцій, магній, фосфор, натрій, а також молібден, йод, цинк та холін.
Навіщо корисна свіжа капуста?
Харчові волокна виводять з організму холестерин, запобігають утворенню жовчного каміння. Клітковина очищає від шлаків та токсинів. Капуста популярна в сезон грипу і застуд, оскільки має відхаркувальну дію. Також багата на вітамін С, який допомагає у зміцненні імунітету. Збережена копія
Чи можна їсти сиру білокачанну капусту?
– Вживання сирої капусти може спровокувати проблеми із травленням у людей з гастритом, виразковою хворобою шлунка та дванадцятипалої кишки. Справа тут у високому вмісті клітковини. У великій кількості вона може призвести до загострення захворювань шлунково-кишкового тракту.