Що робити з ягодами жимолості?
З жимолості ви можете зробити мус, з жимолостю готують штрудель. Ягоду також можна заморозити на зиму, приготувати варення чи компот.
Що лікує жимолость?
У народній медицині плоди жимолості використовують при розладах травлення, хворобах печінки і жовчного міхура, гіпертонії, серцево-судинних захворюваннях, малярії, недокрів'ї, ожирінні, як сечогінний засіб. Ягоди мають бактерицидні властивості. Високо оцінюють і її смакові властивості.
Скільки можна їсти жимолості?
Крім алергії на вітаміни групи В, у жимолості немає протипоказань. Однак також варто зазначити, що фахівці рекомендують не вживати понад 100 г ягоди на день.
Чому жимолість гірка та дрібна – Lessad.biz.ua