У невелику каструлю влити 6 стаканів окропу, додати 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу "Чилі" та 1 стакан оцту. Все перемішати, поставити на вогонь і довести розсіл до закипання. Отриманим розсолом залити огірки й закрутити (або закрити) кришки.
Скільки стерилізувати огірки з кетчупом?
Готовий маринад залити в банки. Накрити кришками, поставити у ємність для стерилізації, налити холодної води. Стерилізувати 1-літрові банки 7 хвилин. Кеш
Як приготувати маринад для огірків?
На 1 літр води додати цукор 8 чайних ложок, 4 чайні ложки солі та 6 столових ложок оцту 9-процентного. Кип'ятити 3 хвилини й залити гарячим маринадом банки. Покласти банки стерилізуватися в киплячу воду на 8 хвилин. Після сплину вказаного часу закрутити банку й перевернути приблизно на 2 години, не укутуючи.
Як закривати огірки без стерилізації?
More videos on YouTube Огірки замочіть в чистій воді на кілька годин, завдяки цьому вони будуть хрумкими. На дно банки покладіть листя смородини, вишні, листя хрону і кріп. Щільно складіть огірки в банки. Закип'ятіть воду і залийте в банки з огірками, накрийте кришками і дайте постояти 20-25 хвилин.
Консервовані огірки з кетчупом: рецепт огірків на зиму
Рецепт приготування. 1. Огірки помийте і обріжте кінчики. Залийте водою і залиште на 2-3 годин. 2. На дно банки викладіть …