Перспективні думки Українцям Печінка куряча будова

Печінка куряча будова

Яку будову має печінка?

Печінка має верхню (діафрагмальну) опуклу поверхню (прилягає до діафрагми) і нижню (вісцеральну), яка обернена вниз (прилягає до органів). У печінці розрізняють дві частки. Права – більша, ліва – менша, на діафрагмальній поверхні вони відокремленні серпоподібною зв'язкою печінки.

Скільки заліза в курячій печінці?

Крім цього, у 100 г печінки міститься 100% від денної норми заліза. Тож ця страва є найкращою профілактикою залізодефіцитної анемії.

Яка печінка краще?

Якщо говорити про користь курячої печінки, вона містить найбільше таких мінералів, як селен та залізо, не така жирна та має менше білку. Яловича багата на цинк, фосфор, вітамін В12, вітаміни групи В, А та D. Свиняча ж печінка є лідером за кількістю заліза та білка.

Печінка — Вікіпедія
Печінка — залозистий орган масою близько 1500 г, має червоно-бурий колір і досить м’яку консистенцію, розташована у верхньому відділі черевної порожнини: в основному в правому підребер’ї, в надчеревній ділянці і незначна її частина — в лівому підребер’ї. У новонароджених печінка …

Related Post

Як правильно та смачно приготувати домашню ковбасуЯк правильно та смачно приготувати домашню ковбасу

Як варити ковбасу в домашніх умовах? У досить велику каструлю, сковорідку або казан налити води 15 см. Покласти в каструлю колечко ковбаси, щоб воно занурилося у воду, і довести воду

Пожовтіння листя у томатів у відкритому ґрунті та їх лікуванняПожовтіння листя у томатів у відкритому ґрунті та їх лікування

Чому пожовкли помідори? Якщо пожовкла розсада помідорів, причина може полягати, як у недостатньому поливі, так і в надлишку вологи, що сприяє активному розмноженню збудників бактеріальних та грибкових захворювань. Що робити

Варити брокколі замороженуВарити брокколі заморожену

Заморожений продукт досить витягнути з пакета і скласти в каструлю або чашу мультиварки. Можна попередньо не розморожувати. Заливаємо водою аналогічно до попереднього опису – тобто щоб вона покрила овочі. Заморожена