Яку будову має печінка?
Печінка має верхню (діафрагмальну) опуклу поверхню (прилягає до діафрагми) і нижню (вісцеральну), яка обернена вниз (прилягає до органів). У печінці розрізняють дві частки. Права – більша, ліва – менша, на діафрагмальній поверхні вони відокремленні серпоподібною зв'язкою печінки.
Скільки заліза в курячій печінці?
Крім цього, у 100 г печінки міститься 100% від денної норми заліза. Тож ця страва є найкращою профілактикою залізодефіцитної анемії.
Яка печінка краще?
Якщо говорити про користь курячої печінки, вона містить найбільше таких мінералів, як селен та залізо, не така жирна та має менше білку. Яловича багата на цинк, фосфор, вітамін В12, вітаміни групи В, А та D. Свиняча ж печінка є лідером за кількістю заліза та білка.
Печінка — Вікіпедія
Печінка — залозистий орган масою близько 1500 г, має червоно-бурий колір і досить м’яку консистенцію, розташована у верхньому відділі черевної порожнини: в основному в правому підребер’ї, в надчеревній ділянці і незначна її частина — в лівому підребер’ї. У новонароджених печінка …