Перець треба розкласти в один шар на решітках сушарки. Виставте температуру 50 градусів за Цельсієм і сушіть біля 12-ти годин. Процес може зайняти і менше часу, все залежить від товщини смужок. Готовий перець треба перевірити пальцями – він має хрустіти.
Як дозріти перцю в домашніх умовах?
Щоб зелені перці почервоніли в домашніх умовах, можна користуватися однією маленькою хитрістю. Серед нестиглих плодів ставити стиглі. Річ у тому, що дозрілі овочі виділяють газ етилен. Під його впливом зелені перчинки швидше стають жовтими, помаранчевими та навіть червоніють.
Де краще зберігати перець?
Якщо ви живете у приватному будинку або у вас є дача, оптимальним місцем для зберігання болгарського перцю стане льох або підвал. Головні умови для зберігання у льоху – температура від 0 до 20°С та вологість – 80-90%.
Що зробити щоб перець швидше дозрів?
Щоби прискорити дозрівання перцю, бажано прибирати пасинки, непотрібне листя і зав'язі. Завдяки цьому перець віддаватиме всі сили і поживні речовини на дозрівання плодів. Процедуру обрізки починають на початку третього тижня серпня і продовжують до кінця місяця. На початку вересня обрізати перець вже не можна.
Як сушити перець болгарський у електросушарці: покрокова …
Плоди для сушіння вибирають стиглі, соковиті, без ознак псування. Ретельно промивають у проточній воді, дають обсохнути. Потім видаляють плодоніжку і насіннєві камери, нарізають кільцями товщиною 4-5 мм ножем або овочерізкою. Або плід розрізають навпіл, видаляють плодоніжку і насіння, …