Який мікроорганізм є санітарним показником якості молока та молочних продуктів?
В Україні санітарно-показовими мікроорганізмами для оцінки санітарного стану молока та молочних продуктів є бактерії групи кишкової палички, наявність якої нормують для всіх без винятку молочних продуктів. Кеш
Як відбирають проби сирого молока для мікробіологічного дослідження?
Об'єднану пробу молока об'ємом 500 см3 складають з точкових проб, відібраних з кожної фляги або цистерни. Від даної проби після ретельного перемішування відбирають 50-60 см3 продукту в стерильний посуд і закривають стерильною пробкою. КешСхожі
Як визначається загальна кількість мікроорганізмів у молоці?
Чисельність мікробів в молоці встановлюють шляхом посіву його на щільні і рідкі живильні середовища. На щільних живильних середовищах чисельність мікробів визначають по кількості колоній, що виросли; на рідких живильних середовищах – по найменшому розведенню, в якому появився ріст. Кеш
МІКРОБІОЛОГІЯ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
З нього виготовляють широкий асортимент високоцінних молочних продуктів: масло, сир, сметану, вершки, кефір, кисле молоко, різноманітні молочні консерви і багато …