Що можна зробити з слив на зиму?
Прибрати з сливи кісточку і можна готувати джем, варення, повидло або домашню настоянку. Стиглий урожай, зібраний з гілок, підійде для будь-якої заготовки зі слив на зиму, а також заморожування і сушіння. Недозрілий фрукт можна використовувати для приготування соусів, аджики і додавати в овочі і гриби при маринуванні. Кеш
Що робити із слив?
Зі слив можна приготувати багато страв, наприклад, зробити на їх основі соус, маринад, додати в салат, пиріг і пиріжки. Кеш
Скільки варити сливовий соус?
Викласти сливове пюре в каструлю, додати подрібнений часник, цукор, сіль і спеції. Варити соус на невеликому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Розкласти соус по стерилізованим банкам і закатати. Перевернути банки догори дном і укутати теплою ковдрою до повного охолодження.
Що приготувати зі слив: добірка літніх рецептів
Сливи можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, булочок, тортів, тістечок. Причому в пиріг зі сливами можна покласти як свіжі сливи, так і повидло, варення або джем зі слив.