Перспективні думки Українцям Що приготувати з брусниці, щоб зберегти вітаміни

Що приготувати з брусниці, щоб зберегти вітаміни

Брусниця – ягода з величезним вітамінним запасом, яка смачна і корисна в будь-якому вигляді. Тому її консервують, варять компоти та варення, сушать, мочать і навіть солять. Брусниця стане в нагоді для приготування заливок і начинку в пироги, соусів, сиропів, джемів, желе, вина та багато іншого.

Як правильно вживати брусницю?

Вживати по 1/4 склянки 3–4 рази на добу. При цукровому діабеті рекомендовано споживати свіжі ягоди брусниці — до 200–300 г на день. При тривалому кашлі корисно вживати сироп із соку брусниці, змішавши його в однакових пропорціях із медом. Варення з брусниці є визнаним засобом для лікування простатиту.

Як правильно заварювати листя брусниці?

Спосіб приготування

  1. Взяти заварник або термос.
  2. Всипати листя.
  3. Залити окропом.
  4. Залишити на півгодини.
  5. Пити по 100‒150 мл до їди.

Що лікує брусниця?

Відвар брусниці допомагає при лікуванні гіпертонії, гастриту, жовчнокам'яній хворобі. Брусничний чай дозволяє покращити апетит та нормалізувати обмін речовин, тому його рекомендують тим, хто дотримується дієти з метою нормалізувати вагу.

Що робити з брусницею: рецепти на зиму. Що …
Що робити з брусницею: рецепти на зиму. Що приготувати з брусниці на зиму, щоб зберегти вітаміни? Брусниця на зиму – заготовки: найкращі рецепти

Related Post

Як зробити документ у Word на одну сторінку: проста інструкціяЯк зробити документ у Word на одну сторінку: проста інструкція

Word є одним із найпоширеніших текстових редакторів, який дозволяє створювати документи різного виду та формату. Коли нам потрібно створити документ, який має поміститися на одній сторінці, є кілька способів досягти

Після чого садити цибулю та морквуПісля чого садити цибулю та моркву

Після чого можна садити моркву Ви можете посіяти моркву на тій ділянці, де раніше росли капуста, картопля, буряк, помідори, часник, цибуля чи огірки. Найголовніше – перед посадкою добряче підготуйте ділянку