Перспективні думки Українцям Що входить у середню оболонку ока?

Що входить у середню оболонку ока?

Середня оболонка називається судинною. З її назви зрозуміло, що вона містить масу судин, що живлять очне яблуко. Вона утворює, зокрема, циліарне тіло та райдужку. Внутрішньою оболонкою ока є сітківка.

Середня оболонка – судинна оболонка очного яблука – ділиться на три нерівні частини: 1) задню, велику, що вистилає 2/3 внутрішньої поверхні склери, яка називається власне судинною оболонкою; 2) середню частину, що розташовується на кордоні між склерою та рогівкою, – війкове тіло; 3) передню, меншу, частину, …

Усередині оболонок укладено передня та задня (між райдужкою та кришталиком) камери, заповнені всередині очною рідиною, а головне – кришталик та склоподібне тіло. Кришталик має форму двоопуклої лінзи. Як і рогівка, він пропускає та заломлює промені світла, фокусуючи зображення на сітківці

  • Зовнішня (фіброзна) оболонка – складається з непрозорої частини – склери та прозорої частини – рогівки. …
  • Склера – непрозора зовнішня оболонка очного яблука, що переходить у передній частині очного яблука у прозору рогівку. …
  • Рогівка – це прозора частина (1/5) фіброзної оболонки.

Related Post

Як зберегти виноград на зиму в домашніх умовахЯк зберегти виноград на зиму в домашніх умовах

Найкраща температура для зберігання винограду в приміщенні підвального типу — це від 0 до 8 градусів, вона повинна бути однією і тією ж у весь період зберігання. В місці зберігання

Як оновити GoPro 5: покрокова інструкція для оновлення камериЯк оновити GoPro 5: покрокова інструкція для оновлення камери

Зміст:1 Як оновити го про?2 Як оновити екшн камеру?3 Як оновити GoPro через комп'ютер?4 Як підключити го про 5 до телефону? GoPro 5 – це одна з найпопулярніших екшн-камер, яка

Як замолосолити огірки в домашніх умовах у каструлі гарячою водоюЯк замолосолити огірки в домашніх умовах у каструлі гарячою водою

Якою водою краще заливати малосольні огірки? Спосіб приготування: Зверху викласти менші огірки. Потім накрити їх листочками хрону, вишні та смородини. Додати часник, перець, лавровий лист, сіль. Залити холодною очищеною водою.