Шкаралупа яєць складається головним чином з вуглекислого кальцію (93%), вуглекислого магнію (1%) та білкових речовин (6%).
Що буде якщо їсти шкаралупу яєць?
Угорський лікар Кромпехер та група медиків і біологів зацікавилися корисними для здоров`я властивостями шкаралупи курячих яєць. Понад 10-річні дослідження виявили, що яєчна шкаралупа – ідеальне джерело кальцію, який легко засвоюється організмом. Кеш
Як використовувати шкаралупу від яєць?
Яєчна шкаралупа перегниває в грунті і віддає корисні речовини рослинам поступово і довго. Для того, щоб використовувати її в якості добрива, подрібніть її і розсипте щільним шаром по грядках, а потім, перекопуючи, закрийте в грунт.
Як пити курячі шкаралупи?
Перед вживанням, набравши в ложку необхідну кількість шкаралупи видавлюємо в неї кілька крапель лимонного соку . Це робиться для кращого засвоєння кальцію. Вживати такий кальцій потрібно 1 раз на день під час їди.
Яєчна шкаралупа — Вікіпедія
Яє́чна шкаралу́па — тверда або м’яка зовнішня оболонка яйця. Є невід’ємною частиною яйця. Вона оточує яйце і захищає його. Товщина яєчної шкаралупи складає від 0,2 мм до 0,4 мм.