Як сушити траву іван чай?
Сушу я іван-чай на деці, близько двох діб. Ставлю на балконі і роблю невеликий протяг. Корисна і ароматна заварка підсохла – прибираю в скляну банку і зберігаю на полиці в шафі комори. Заварюю як звичайний чай, але виходить він у мене приємного кольору зеленого чаю.
Коли починає цвісти Іван чай?
В кінці червня з'являються квіти в іван-чаю. Ця рослина відома також під назвою кипрей.
Як правильно сушити чай?
Сушка. Після закінчення процесу ферментації листя сушиться за невисокої температури (на Ланці сушать при 81-82 град. В дров'яних печах). Сушити необхідно ретельно, але не зайве, щоб листя не розсипалися при дотику.
як правильно сушити іван чай – Taya.com.ua
Як правильно сушити чай? Так чорний чай потрібно сушити при температурі 90-95°c, а зелений 105-120°c. Білий чай вимагає меншої температури сушіння – 70°c.