Хамон – що це та з чого його роблять? Хамон – це сиров'ялена свиняча задня нога, яка характеризується щільним мармуровим м'ясом, приємним ароматом та насиченим смаком. Варто відмітити, що передні окороки, виготовлені по тій самій рецептурі, виділяють окремим видом та називаються палета.
Яка різниця між Хамоном і прошутто?
Італійці під словом «прошуто» мають на увазі саме крудо, яке, по суті, і є родичем хамону. І якщо хамон готують у сухій витримці, то для прошуто підтримують необхідний рівень вологості повітря. Витримують прошуто зазвичай близько року. На смак така в'ялена свинина виходить набагато соковитішою і м'якішою за хамон. Кеш
Як правильно вибрати хамон?
Вибираючи хамон у магазині, обов'язково перевірте продукт на твердість: чим більший період витримки м'яса, чим воно твердіше, тому що за більший період в'ялення м'ясо втрачає більше вологи, а отже, стає щільнішим.
Що означає слово хамон?
Хамо́н (ісп. jamón — «окіст») — іспанський національний делікатес, сиров'ялене свиняче стегно.
В’ялена свинина: як завялить свинячу ногу, кілька рецептів …
Ефективно завялить м’ясо можна за допомогою побутової духовки. Необхідні інгредієнти: 1. 1 кг свинячого м’яса; 2. 10 г гострого червоного перцю; 3. 60 г солі. Техніка приготування: Крім духовки для в’ялення свинини нерідко використовують гриль. З прянощів крім гострого червоного …