Коли треба збирати шишки на варення?
Збирати соснові шишки рекомендується в кінці весни або на початку літа, поки вони ще невеликі, м'які, злегка липкі і досить соковиті. Тверді шишки для приготування варення не підійдуть. Кеш
Як правильно приготувати соснові шишки?
Шишки треба промити від хвої, залити водою і залишити для настоювання. Туди ж додають цукор, варять 10 хвилин і залишають на 8 годин. Так треба зробити ще двічі. Перед тим, як закінчити варити, в «мед» додають сік лимона чи айви.
Як приготувати варення з шишок сосни?
Замочи шишки на 12 годин у холодній воді так, щоб вона їх покривала. Потім хвойну воду злий, додай у неї цукор і звари сироп. Поклади в сироп шишки, доведи до кипіння і вари протягом 5 хвилин, знімаючи піну. Потім зніми варення з шишок і залиш до повного охолодження – на 12 годин або на добу.
20 рецептів дуже смачного варення із соснових шишок
Суфле куряче – 5 рецептів як у дитячому садку; Варення з агрусу: царський, смарагдове і королівське … У глибокій ємності змішай воду з цукром та скип’яті. …