Макаронне борошно –з твердої пшениці вищого ґатунку. Житнє борошно та з тритікале поділяють на три ґатунки: сіяне, обдирне та обойне. Пшеничне борошно – характеризується харчовою цінності, завдяки високому вмісту крохмалю(66-79%) і білку(12-15,5%).
Що таке борошно з твердих сортів пшениці?
Борошно з твердих сортів пшениці — це пшеничне борошно, змелене із зерен, що відрізняються підвищеним вмістом білка, глютену (клейковини).
Де вирощують пшеницю твердих сортів?
Тверді сорти пшениці мають чудові характеристики, завдяки чому вони зайняли провідні позиції серед зернових культур. Додаткова перевага – простота вирощування. Цей сорт можна культивувати у всіх районах України, крім гірських областей.
Яка різниця між твердою і м’якою пшеницею?
Тверда пшениця відрізняється підвищеним вмістом білку. Добре підходить для отримання хлібних сортів борошна. Крохмальні зерна тверді і не кришаться в процесі помелу. М'яка пшениця має м'який ендосперм, крохмальні зерна добре кришаться при перемелюванні. Кеш
Ідентифікаційні ознаки борошна – Основи експертизи …
Ідентифікаційні ознаки борошна. Пшеничне борошно виробляють із зерна м’якої пшениці, або м’якої з домішками твердої не більше 20%. Пшеничне хлібопекарне борошно поділяють на чотири сорти …