Як правильно засолити грузді?
Розкладіть грузді по банках, пересипаючи пластинками часнику і хрону, перцем горошком, листям чорної смородини і лавра. Гриби укладайте досить щільно. Закрийте банки кришками, але не до кінця, помістіть на тарілки, щоб було куди стікати соку. Помістіть банки в холодне місце на 40 днів.
Як правильно засолити грузді чорні?
Чорні грузді найчастіше солять холодним способом. Так називається навіть той спосіб, при якому використовується попереднє відварювання. Після очищення груздів, їх потрібно замочити в холодній, підсоленій воді на 3-4 дня, з заміною води два рази в день. Тільки таке тривале вимочування позбавить гриби від гіркоти.
Як засолити грузді гарячим способом?
Довго варити розсіл не потрібно, і досить просто закип'ятити його, і розчинити сіль. Залийте гарячим розсолом гриби, і закрийте банки пластиковими кришками. Якщо розсіл залишився, поки не виливайте його. Покачайте трохи банки, щоб піднялися бульбашки повітря, які могли сховатися між грибів. Кеш
Як солити грузді смачно і швидко
Використання методу гарячого засолювання дає відразу кілька плюсів. По-перше, гриби ніколи не будуть мати неприємного запаху, по-друге, груздів при відварюванні піде природна гіркота, по-третє, вони обов’язково порадують своїм оригінальним смаком вас, ваших рідних і друзів. Гарячий …