Приготування: Ягоди обліпихи вимийте, покладіть у воду і доведіть до кипіння. Варіть 3-4 хвилини. Після охолодження збийте у блендері і процідіть через сито або друшляк із дрібними отворами.27 лист. 2019 р.
Як правильно заготовити обліпиху на зиму?
Ягоди пересипають в плоскі ємності і виставляють в морозильну камеру на добу для заморожування. Перекладають обліпиху в пакети і зав'язують їх, або в пластикові контейнери і закривають кришкою, знову прибирають в морозильну камеру для зберігання.
Як вживати ягоди обліпихи?
Споживають у сирому вигляді, сушать, заморожують, переробляють на варення, повидло й желе, перетирають з цукром. Додають у кондитерські вироби, соки, настойки й лікери.
Як зробити суху обліпиху на зиму?
Обліпиха на зиму для чаю з медом і лимоном Ягоди вимити й обсушити, змішати із зазначеною кількістю меду і пропустити через м'ясорубку або блендер. Туди ж додати нарізаний лимон без кісточок і знову подрібнити. Перекласти масу в банку, закрити кришками і відправити в холодильник. Кеш
Що приготувати з обліпихи: 5 рецептів | Все буде добре
Складові: 1. 1 кг ягід обліпихи 2. 1 кг цукру 3. 1,2 л води Вибирайте для компоту тверді, ще не дозрілі ягоди. Приготування компоту з обліпихи: 1. Добре промийте ягоди в теплій воді, потім обсушіть їх. 2. Засипте суху обліпиху в теплі стерилізовані банки. Приготуйте цукровий сироп. 3. …