Скільки спирту у вині?
Міцність найбільш вживаних алкогольних напоїв Вино — 9-20 % об. Портвейн — 20-22 % об. Квас — 0,3-2,2 % об . Саке — 16-18 % об.
Скільки градусів повинно бути в вині?
як виміряти
вихідний продукт | Цукристість,% | Оптимальна міцність вина,% (найкращим чином розкриваються смакові якості, і забезпечується можливість зберігання) |
---|---|---|
Виноград червоний і чорний | ||
Ізабелла, Альфа | 16-18 | 10-12 |
Лідія | 15-19 | 9- 14 |
Каберне Совіньон | 19-21 | 14 і вище |
Який спирт у вині?
Середній вміст алкоголю у вині становить близько 12%. Ця кількість може відрізнятись в залежності від сорту. У червоному вині зазвичай 12-15% етилового спирту. У білому вині – 5%-14% спирту (у середньому – 10%).
Норма цукру і спирту у вині
Міцність вина можна досить точно розрахувати по цукристості соку (з 1% виноградного цукру виходить приблизно 0,6% алкоголю). інші виноматеріали