У невелику каструлю або сотейник влити воду та оцет, всипати сіль та цукор, додати лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздику та довести до кипіння. Підготовлені гриби опустити в киплячий маринад і варити, видаляючи піну, близько 15 хвилин, після чого охолодити, помістити в банку і поставити в холодильник.24 січ. 2022 р.
Як замаринувати лісові печериці?
У каструлю наливаємо 1,6 л води і, додавши по 50 г солі та цукру, 100 мл оцту, 1-2 лаврових листка, 4 горошини запашного та 10-15 штук чорного перців, перемішуємо всі інгредієнти. За бажанням можна всипати насіння гірчиці та гвоздику. Ставимо посудину на вогонь. У киплячий маринад всипаємо гриби. Кеш
Як краще замаринувати шампіньйони?
Змішайте олію, лимонний сік, перець і сіль, залийте маринадом гриби, перемішайте. Витримайте півгодини, а після насадіть на шампури або викладіть на решітку. Смажте до готовності, на тліючому вугіллі – близько 30 хвилин. Часник в складі соусу надає грибам особливий смак і аромат.
Що робити щоб не чорніли печериці?
Зберегти гарний білий колір допоможе лимонна кислота. На кожен літр води потрібно додати 4 г порошку. Також корисні при варінні лавровий лист та 3-4 горошини чорного перцю. Варіть гриби не довше 10 хвилин.
Як замаринувати печериці — простий рецепт від шеф-кухаря …
печериці — 400 г; вода — 500 мл; оцет яблучний (або 4 ст. л. оцту 9%) — 6 ст. л.; цукор — 1 ч. л.; лавровий лист — 2 шт.; чорний перець — 5 горошин; духмяний перець — 3 горошини; кріп — 3 гілочки