Це можна зробити на м'ясорубці за допомогою спеціальної насадки для ковбас. Ковбаски робимо невеликі, десь півметра завдовжки. Потім, пов'язуємо обидва кінці ковбаски разом у вигляді кільця і ставимо коптити в спеціальній коптильні під гарячий дим. Коптити ковбасу потрібно не менше 12 годин.
Скільки коптити ковбасу в домашніх умовах?
При температурі 60-75 градусів ми палимо близько 2-3 годин. Традиційний рецепт копчення ковбаси вимагає копчення 3-5 годин при 55-60 градусах. Скільки часу ковбаса копчена холодна? Цей процес може зайняти кілька днів, в результаті ковбаса може зберігатися тривалий час.
Як правильно приготувати домашню ковбасу?
За бажанням ковбасу можна попередньо проварити у підсоленій воді хвилин 10, а вже потім смажити або запікати.
Як приготувати домашню ковбасу на сковороді?
Перед смаженням проколоти оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася. Сковороду наполовину залити водою, після кипіння варити 4-5 хв. після варіння змастити ковбасу жиром або маслом, смажити до золотистого кольору або на 1 годину залишити в розігрітій до 240 градусів духовці.
Домашня копчена ковбаса – рецепти, як смачно …
Коптити ковбасу можна гарячим, теплим або холодним способом. Домашню варену ковбасу готують у харчовій плівці, фользі і поліетиленовому мішку. А ось копчену ковбасу краще готувати саме в кишках або в спеціальній оболонці для ковбаси, так вона вийде ароматніше і буде довше зберігатися. Ще смачненьке: Конвертики з сиром з зеленню з лаваша