Продукти поміщають в спеціальну герметичну вакуумну камеру, там ягоди піддають нагріванню з одночасним видаленням повітря. Таким чином кристали льоду випаровуються, а не перетворюються в рідину. Після цього фрукти можна розфасувати по вакуумним упаковкам і відправити в морозилку.15 черв. 2021 р.
Як зберігати сублімовані фрукти?
Краще зберігати при температурі від 5°С до 25°С та відносній вологості повітря не більше ніж 70% в приміщеннях захищенних від попадання прямих сонячних променів.
Як сублімувати їжу?
Спочатку підготовлений продукт швидко заморожують – температура заморожування досягає від -100 ° С до -130 ° С. Після його поміщають в спеціальну вакуумну камеру: повітря викачується з камери Далі продукти піддають тепловій обробці (не більше ніж 40 ° С), а всі конденсати відразу ж відкачують.
Що таке сублімація фруктів?
Сублімація або ліофілізація – це процес термічної обробки продуктів в умовах вакууму, який відбувається в кілька етапів: Підготовлені фрукти, овочі, ягоди, м'ясо, рибу, готові страви піддають шоковому заморожуванню при низьких температурах в межах -40-50°С. Кеш
Сублімація ягід і фруктів: як це зробити вдома | FoodOboz
Редакція FoodOboz підготувала для вас повний перелік того, які є переваги сублімування продуктів, а також – чи можливо в домашніх умови це зробити і, які стадії сублімації є. Варто відзначити …