Буррата (італ. Burrata) – італійський свіжий сир, що виготовляється з вершків і молока буйволиці чи корови; відноситься до сімейства сирів моцарелла. Вперше сир буррата був виготовлений 1920 року в Італії, на фермі «Б'янкіні» (італ. Bianchini) неподалік міста Андрія.
Що всередині Бурати?
Буррата – наступний рівень життя моцарели, яку скочують у кульку, роблять у ньому поглиблення і формують щось на кшталт невеликого мішечка. Наповнюють його сумішшю з вершків та розбитої на волокна сирної маси – Тієї самої, з якої до цього катали і формували кульки сиру.
Як роблять бурата?
Буррата готується так, як і звичайна моцарелла: сичужний фермент використовується для згортання теплого молока. Свіжий сир опускають у гарячу сироватку або злегка підсолену воду, потім розминають, витягують і скручують, щоб вийшли знайомі нитки, що тягнуться. Збережена копія