Як врятувати квашені огірки?
Також врятувати дуже пересолені огірки може солодкий розсіл. Треба розчинити в холодній воді приблизно 3 столові ложки цукру, злийте з огірків старий розсіл і залийте їх солодкою водою. За 1-2 дня зайва сіль піде, огірки знову будуть смачними.
Чому гниють квашені огірки?
Основна помилка — недостатня кількість солі (оптимальна концентрація сольового розчину — від 6 до 9%). В результаті розсіл може нагадувати слиз (продукт діяльності сторонньої мікрофлори), а самі огірки — неприємні м'якушки. Чим крупніше огірки, тим більш солоним повинен бути розсіл.
Чому квашені огірки?
Пліснява в консервації Солоні овочі можуть виявитися м'якими після закачування через утворення в розсолі цвілеві грибки. Виникає він з багатьох причин – на погано помитий огірках, через неякісну солі, через погану стерилізації тари. На перших порах пліснявий гриб виглядає, як тягуча тонка плівка на поверхні розсолу. Кеш
Малосольні огірки: простий рецепт …