Черемша – перша весняна зелень, яка має приємний часниковий аромат та славиться своїми корисними властивостями, зокрема потужними бактерицидними, антибактеріальними і антисептичними діями, а також вітамінним складом. Ця рослина відома і під іншими назвами – цибуля ведмежа, дикий часник, левурда, колба, чензелі.24 бер. 2021 р.
Який на смак часник?
Часник має сильний аромат, який стає різкішим після розрізання, та гострий смак, який пом'якшується, стає вершковим та солодкуватим після приготування. Смакові якості приготованого часнику найкраще розкриваються, якщо запекти цілу цибулину і використовувати її м'якоть для різних страв.
Для чого використовують черемшу?
Черемша стимулює роботу травної системи, посилює виділення шлункового соку, підвищує апетит, покращує обмін речовин. Зміцнює нервову систему. Позитивно впливає на бронхи та легені, допомагає виведенню мокротиння, полегшує кашель. Черемша дезінфікує порожнину рота.
Яка користь від черемші?
У черемші багато вітаміну C, тому вона рекомендується при авітамінозі. Доведена користь черемші для серцево – судинної системи-вона знижує тиск у гіпертоніків і перешкоджає утворенню холестеринових бляшок. Також ця зелень покращує апетит і налагоджує роботу кишечника. Кеш
Молодий зелений часник – рецепти з фото, що можна …
Час приготування: 1. 5 хвилин Складові: 1. Зелений часник молодий, стрілки часнику – 200 г 2. Рослинна рафінована олія – 40 г 3. Сіль за смаком 4. Коріандр мелений – 1/2 ч. л. 5. Перець чорний мелений – 1/4 ч. л. Спосіб приготування: 1. Для приготування часникової пасти потрібні стрілки часнику …