Що відноситься до ягідних культур?
Ягідні культури — кущові, напівкущові й багаторічні трав'яні рослини, що дають їстівні плоди — ягоди, (суниці, полуниці, чорна смородина, малина, аґрус, білі й червоні порічки; господарське значення мають і дикорослі ягідні рослини: журавлина, чорниця, брусниця).
Коли потрібно підживлювати дерева?
Коли підживлювати дерева Підживлення дерев роблять двічі: навесні, коли розтане сніг та восени, із середини жовтня та в листопаді. Азот стимулює ростові процеси (сокорух), тому його застосовують лише навесні. Калійно-фосфорні добрива підтримують правильний обмін речовин, потрібні для цвітіння й плодоношення.
Як використовують плодові і ягідні рослини?
Плоди та ягоди вирощують для вживання в свіжому вигляді, для приготування різноманітних десертів та заготовок на зиму у вигляді джемів, варення, повидла, маринадів. Із них вичавлюють сік і роблять вина. Особливе місце займають плоди деяких культур у дієтичному харчуванні.
Підживлення ягідних культур після збору урожаю MAKOSH